• İş başı eğitim programı nedir?

İşbaşı eğitim programları; Kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim ve tecrübe edinmeleri, teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmeleri ve çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla düzenlenen programlardır.

  • İşbaşı eğitim programı kaç kez yararlanılır, program süresi haftada ne kadardır?

 Bir işsiz İşbaşı Eğitim(Staj) programlarından bir kez yararlanabilir.  İşbaşı Eğitim Programı; günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü ve 45 saati geçmeyecek şekilde düzenlenmektedir.

  • İş başı eğitim programına nasıl başvuruda bulunabiliriz?

İşbaşı eğitim programlarına 81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerine istedikleri zaman programa katılmak için başvuruda bulunabilmektedirler.

  • İşbaşı Eğitim Programlarından kaç kursiyeri faydalandırabiliriz?


İşbaşı eğitim programı en az 2 sigortalı çalışanı bulunan ve Kuruma kayıtlı olan tüm işyerlerinde uygulanabilmektedir. İki ve daha fazla çalışanı olan firmalar toplam çalışan sayılarının %30’u kadar kursiyer çalıştırabilirler.   Örnek: 100 çalışanı olan firma işbaşı eğitim programı kapsamında firma bünyesinde 30 kursiyer çalıştırabilir.

  • İşbaşı Eğitim Programlarında Karşılanabilecek Giderler nelerdir.

İşbaşı eğitim programına katılanlara, programa fiilen katıldıkları gün üzerinden; İş arayan statüsündeki vatandaşlar için günlük 108,68TL, öğrenciler için 81,51TL, işsizlik ödeneği alanlar için 54,34TL zaruri gider ödemesi, Genel sağlık sigortası primi, İş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi İşkur tarafından işbaşı eğitim programı süresince karşılanmaktadır.

  • İşbaşı eğitim programı işsizlik maaşı kesilir mi?

İşsizken meslek edinebilmek için işbaşı eğitim programlarına katılan kişilerin işsizlik maaşları kesilmemektedir. Üstüne bir de işbaşı eğitim programı kapsamında verilen harçlıklar da ödenmektedir. 

  • İşbaşı eğitim programı bitince tekrar program düzenlenebilir mi?

Program bitiminde gerekli sayıda katılımcıyı istihdam etmeye başlayan ve istihdamı tamamlayacağına dair taahhütname veren işveren yeni program başvurusunda bulunabiliyor. İşverenlerin programa katılan öğrencilere programın düzenlendiği meslek dışında başka bir iş yaptırmaması gerekiyor.

  • İşbaşı eğitim programı bitince personeller SGK teşviklerinden faydalanabilir mi?

Programı başarıyla tamamlayan ve SGK’lı olarak istihdam edilen kursiyerler için 6111, 7103 vb teşviklerden faydalanılabilir.

  • İşbaşı Eğitim Programı Kursiyerleri Sağlık Hizmetlerinden Faydalanabilir mi?

İşbaşı Eğitim Programına katılan kursiyerlerin iş kazası, meslek hastalıkları ve genel sağlık sigortası primleri program süresince Türkiye İş Kurumu tarafından ödenmektedir. Bu sayede kursiyer ve kursiyerin bakmakla yükümlü olduğu kişiler program süresince sağlık hizmetlerinden faydalanabilmektedirler.

Comments are closed.

İletişime Geçin


    Seyitnizam Mah. Demirciler Sitesi 6. Cad. Galaxy 1 İş Merkezi No:83-C Zeytinburnu İstanbul

    Copyright @ 2020 Tüm Hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.