Ülkemizde vizenin veya vize muafiyetinin tanıdığı süreden ya da doksan günden fazla kalacak yabancıların ikamet izni alması zorunludur. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen bu izin belgesi yabancıya ülkemizde belirli bir süreliğine ve belirli bir yerde yaşama hakkı sağlamaktadır. 

Alanında uzman ve deneyimli ekibimiz ile tüm ikamet izinleri başvuru ve süreçlerinde sizlere destek olmaktayız.

  • Kısa Dönem İkamet İzni; Bilimsel araştırma amacı ile gelenler, Ticari Bağlantı ve iş kuracak yabancılar, Turizm amacı ile gelen yabancılar bu kapsamda izin alabilirler.
  • Aile İkamet İzni; Türk vatandaşlarının yabancı eşine, kendisinin veya eşinin reşit olmayan çocukları bu kapsamda izin alabilirler.
  • Öğrenci İkamet İzni; Aile ikamet izni bulunmayan ilk ve orta derecede öğrenimdeki yabancılar, yükseköğretim kurumunda ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora, eğitim görecek yabancılara, öğrenci ikamet izni düzenlenebilir.
  • Uzun Dönem İkamet İzni; Türkiye’de kesintisiz en az sekiz yıl ikamet izniyle kalmış olan ya da Bakanlığın belirlediği şartlara uyan yabancılara, Bakanlığın onayıyla valilikler tarafından uzun dönem ikamet izni düzenlenebilir.

Comments are closed.

İletişime Geçin


    Seyitnizam Mah. Demirciler Sitesi 6. Cad. Galaxy 1 İş Merkezi No:83-C Zeytinburnu İstanbul

    Copyright @ 2020 Tüm Hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.